1. Home 
  2. Domeinen 
  3. Chemie 
  4. Samenwerking toezicht op grote chemische bedrijven

ChemieSamenwerking toezicht op grote chemische bedrijven

Rijkinspecties en andere overheidsdiensten houden toezicht op diverse bedrijven in de chemische industrie op het gebied van onder andere milieu, veiligheid, water en chemicaliën. Zij controleren of u als ondernemer de wetten en regels naleeft. De toezichthouders werken nauw met elkaar samen, zodat u zo weinig mogelijk last van het toezicht ondervindt. De voorbereiding van een inspectie doen zij met de Gemeenschappelijke Inspectieruimte Vernieuwing Toezicht Chemie.

In het programma Vernieuwing Toezicht staat het bedrijf centraal. Vertrouwen is de basiswaarde. Het programma Vernieuwing Toezicht domein Chemie beoogt een goede en transparante organisatie van het toezicht bij chemische bedrijven op het gebied van onder andere milieu, veiligheid, water en chemicaliën. Waar nu nog diverse overheidsorganisaties veelal los van elkaar toezicht houden, zal straks gecoördineerd en afgestemd worden opgetreden. Met andere woorden: daar waar vroeger verschillende inspecteurs voor de verschillende vergunningen langskwamen, kunnen straks minder en deskundige inspecteurs namens alle betrokken overheden langs komen voor efficiënt toezicht op de naleving van de relevante regels en voorschriften.


U vindt als ondernemer hier gebundeld alle links naar relevante informatie van de samenwerkende toezichthouders over inspecties, wet- en regelgeving en handige online applicaties en e-formulieren.

Inspectieloket Digitale toegang tot rijksinspecties

Hoofdmenu