1. Home 
  2. Domeinen 
  3. Schiphol 
  4. Samenwerking toezichthouders op Schiphol

SchipholSamenwerking toezichthouders op Schiphol

Op de mainport Schiphol zijn een groot aantal toezichthouders actief vanuit maatschappelijke, economische, milieu- en veiligheidsbelangen. Het uitgangspunt van het toezicht in het domein Schiphol is een veilige en millieuverantwoorde afwikkeling van het luchtvaartverkeer, lading en passagiers door bedrijven in, op of rond Schiphol. 

Meer effect, minder last
Het samenwerkingsverband van alle toezichthouders die actief zijn op de luchthaven, inbegrepen de Schiphol Airport Authority heeft als hoofddoel dat bedrijven hun eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van de naleving steeds beter gaan invullen, waardoor de overheid haar toezicht bij die bedrijven kan reduceren en haar toezichtprocessen meer eenduidig kan organiseren. Bedrijven die deze verntwoorodelijkeheid minder goed invullen, ondervinden als keerzijde meer toezicht. 

Voor welke bedrijven?
Luchtvaartmaatschappijen, vrachtagenten, vrachtafhandelaren, vliegtuigafhandelaren, catering- of schoonmaakbedrijf, onderhoudstechnici, beveiligingsbedrijven, tankdiensten, luchtverkeersleiders, horeca en winkels vinden hier gebundeld alle links naar relevante informatie van de samenwerkende inspectie diensten over inspecties, de wet- en regelgeving en handige online applicaties en e-formulieren.

De basis categorieen (tw luchtvaartgerelateerd toezicht)
· Beveiligingsbedrijven
· Brandstofvoorziening
· Catering- en schoonmaakbedrijven
· Vrachtagenten
· Vrachtafhandelaren
· Onderhoud- productie en ontwerpbedrijven
· Winkels en Horeca op airside (na de grens)
· Luchtvaartmaatschappijen

De overige categorieen (tw locatiegericht toezicht)
· Exploitant van de luchthaven  
· Dienstverlening
· Winkels en Horeca op landside (voor de grens)

Meer informatie

Inspectieloket Digitale toegang tot rijksinspecties

Hoofdmenu