1. Home 
  2. Informatie voor 
  3. Informatie voor Toezichtmedewerker

Informatie voor Toezichtmedewerker

Gezamenlijk inspectie voorbereiden en afronden
LAT Risicobeheersing Bedrijven heeft nu een eigen website met een inspectieruimte die inspectieteams in staat stelt om gezamenlijk een inspectie voor te bereiden en af te ronden. Iedere inspectiedeelnemer heeft vanaf de eigen werkplek toegang tot het inspectiedossier en kan hier informatie in opslaan.  Verder biedt de site de mogelijkheid om je aan te melden voor een discussiegroep op LinkedIn en de laatste nieuwtjes volgen via Twitter. Ook alle informatie aan die in het verleden te vinden was op de websites van VT Chemie en LAT BRZO heeft hier een plek gekregen.

Leer-Rijk
Leer-Rijk
Ook benieuwd naar opleidingen van andere ministeries? Goede verhalen gehoord van collega's over een cursus van SZW, BZK of OCW? Zou je best willen deelnemen, maar kan dat niet omdat je toevallig bij een ander departement werkt? Met Leer-Rijk is dat straks verleden tijd.

Deze database biedt één toegankelijk overzicht aan opleidingen, cursussen en trainingen van de ministeries die voor een brede doelgroep toegankelijk zijn, plus het aanbod van de rijksacademies. In Leer-Rijk staat ook het externe leeraanbod van commerciële opleidingsinstituten en trainingbureaus voor rijksambtenaren. De database is beschikbaar via http://www.leer-rijk.nl/ en via het eigen intranet van je ministerie.

Annette Roeters nodigt jou uit!
“Inspecteren is een vak. En daarom is professionalisering ook zo belangrijk. Niet alleen voor de goede inspecteur voor vandaag, maar ook voor de goede inspecteur van morgen”. Dit benadrukt Annette Roeters, Inspecteur-Generaal van de Inspectie van het Onderwijs in een video. Met de start van de campagne ´Inspecteren is een vak’ nodigt zij je namens de Inspectieraad uit om de video te bekijken en deel te nemen aan de gezamenlijke activiteiten. Door kennis en ervaring uit te wisselen werk je aan je eigen professionaliteit. Meer informatie is bij je eigen inspectiedienst beschikbaar of kijk op deze website, waar je je bijvoorbeeld kunt inschrijven voor opleidingen.

             
Abonneren op alle nieuwsberichten
Op Inspectieloket bestaat nu de mogelijkheid om je te abonneren op alle nieuwsberichten van de programma's van de Inspectieraad en de nieuwsberichten van de individuele rijksinspecties. Heel handig als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van de verschillende inspecties!

Inspectieview
Inspectieview
Met Inspectieview kunnen inspectiediensten onderling gegevens uitwisselen over inspecties en handhaving. Daarmee kunnen ze een betere inschatting maken van waar inspecties nodig zijn. Inspectiemedewerkers hoeven zo minder overbodig te inspecteren en het toezicht heeft meer effect

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Stuur een mail: redactie@inspectieraad.nl

Zie ook

Inspectieloket Digitale toegang tot rijksinspecties

Hoofdmenu