1. Home 
  2. Vernieuwing Toezicht 
  3. Programma Professionalisering 
  4. Ondersteuning

Programma ProfessionaliseringOndersteuning

Inspecties en domeinen kunnen ondersteuning krijgen bij de professionalisering van hun medewerkers. Zo kan het programma professionalisering meedenken en als klankbord fungeren. 
Ook kunnen inspecties en domeinen bijeenkomsten aanvragen rond de vernieuwing van het toezicht. Deze bijeenkomsten zijn gericht op de verandering van het gedrag en de werkwijze van inspecteurs. Vragen die aan de orde kunnen komen, zijn: Wat zijn blokkades die veranderingen tegenhouden? Hoe stel je je als inspecteur dienstbaar op? Hoe laat je zien dat je vertrouwen hebt in de geïnspecteerde? Hoe kun je je gezag tonen? Zo heeft het programma professionalisering een aantal workshops georganiseerd voor de Adviesraad Junior. Dat is een netwerk van jonge medewerkers van alle rijksinspecties en andere toezichthouders. 

Wil je ondersteuning door het programma professionalisering aanvragen, neem dan contact op met Bureau Inspectieraad, dat de Inspectieraad ondersteunt. De Inspectieraad is het verband voor samenwerking tussen de rijksinspectiediensten. In de Inspectieraad werken de rijksinspectiediensten samen aan de vernieuwing van het toezicht vanuit het Rijk.
Bureau Inspectieraad is bereikbaar via 070-7000567, via info@inspectieraad.nl en via:
Wilhelmina van Pruisenweg 52
2595 AN Den Haag

Inspectieloket Digitale toegang tot rijksinspecties

Hoofdmenu